본문바로가기 푸터바로가기

한국농촌경제연구원 로고

  1. ENG
  2. 사이트맵 열기
  3. 메뉴열기

농촌경제

수산물 소비구조 분석

2003.10.01 18349
연구보고서 표지
  • 저자
    이계임, 김성용
  • 등록일
    2003.10.01
  • 연구주제
    수산업.
목차


Contents
1.
서 론
2.
수요 여건의 변화
3.
수산물 소비추세 변화
4.
수산물 소비 결정요인 분석
5.
결 론
Abstract
Little Information is known about the consumption of fishery
products although their increasing share in the household expenditure on food
and their importance as a source of the energy supply in Korea. The purpose of
this paper is to analyze various issues associated with the consumption of the
fishery products and thus provide information necessary to establish a
stabilization policy on the market for them. For these purposes, we first
examine factors affecting the consumption of the fishery products such as their
nutritional characteristics, consumers' attitude about them, and liberalization
of the market for them; second, we look at features in the trend of consumption
by fishery product item; and third, we analyze determinants of the household
expenditure on the fishery products using the Household Income and Expenditure
Survey data. Finally, we suggest recommendations for expanding the consumption
of the fishery products.

요약문

저자정보
이계임Lee, Kyeiim
명예선임연구위원
소속: 식품원예경제연구실
저자의 다른 보고서
저자에게 문의
이계임Lee, Kyeiim
명예선임연구위원
소속: 식품원예경제연구실
저자에게 문의
구매안내

KREI의 출판물은 판매 대행사 (정부간행물판매센터)와 아래 서점에서 구입 하실 수 있습니다.

판매대행사
(주)정부간행물판매센터 http://www.gpcbooks.co.kr
서울특별시 중구태평로 1가 25번지
TEL02)394-0337, 734-6818 FAX 02) 394-0339
판매서점
농촌경제연구원 cctv 설치현황
교보문고 http://www.kyobobook.co.kr
영풍문고 http://www.ypbooks.co.kr
알라딘 http://www.aladin.co.kr
  • 상세정보 조회
    18349
  • 다운로드
    32

같은 분야 보고서

다음글
육류 수요체계의 내생성과 구조변화
이전글
농가의 빈 농약병 배출과 수거제도의 개선방안