바로가기 목록

학술지(농촌경제)

제4유형
  • 칼로리 기준 식량 자급률 분석
  • 보고서 이미지 없음

    저자
    이계임 , 최지현; 문현경
    등록일
    2001.03.01

    ※ 원문보기 클릭 시 에러가 나는 경우 조치 방법 : "고객센터 - 자주하는 질문" 참조

  • 목차


    • 1. 머리말
      2. 칼로리 자급률의 개념과 산정방식
      3. 칼로리 자급률 전망
      4. 대한별 자급률 제고 효과
      5. 맺음말

    • The objective of this study is to define the concept of Food Self-Sufficiency
      Ratio Based on Calories(FSSRBC), the calculation method of the FSSRBC, and to
      analyze the effect of food policies on the FSSRBC. In order to raise the FSSRBC,
      various food policies were considered in view of food consumption as well as
      food production.
      It is projected that the FSSRBC will decrease from 50 percent in 1999 to 43
      percent in 2005. Calculation results showed that the FSSRBC could be raised by
      1.5∼5.5 percent points through reduction of food wastes and improving the
      dietary life. However, in order to keep the optimal FSSRBC government should
      implement more powerful measures.
      This work will help government to set up the food self-sufficiency scheme in
      the near future.

    요약문

    저자정보

    이미지가 없습니다

    저자소개
    이계임 (Lee, Kyeiim)
    - 선임연구위원
    - 소속 : 식품경제연구실

    저자에게 문의

    이미지가 없습니다

    저자소개
    이계임 (Lee, Kyeiim)
    - 선임연구위원
    - 소속 : 식품경제연구실
    저자에게 문의

    보고서 이미지

    게시물 작성 입력폼

    구매안내

    KREI의 출판물은 판매 대행사 (정부간행물판매센터)와 아래 서점에서 구입 하실 수 있습니다.

    판매대행사
    (주)정부간행물판매센터http://www.gpcbooks.co.kr사이트 바로가기
    서울특별시 중구태평로 1가 25번지
    TEL 02) 394-0337, 734-6818
    FAX 02) 394-0339
    판매서점
    판매서점
    교보문고 http://www.kyobobook.co.kr/
    영풍문고 http://www.ypbooks.co.kr/
    알라딘 http://www.aladin.co.kr/


    활용도 정보
    활용도 정보
    상세정보 조회 좋아요 다운로드 스크랩 SNS공유
    11821 0 32 0 0
    • 같은 분야 보고서가 없습니다.
    • 같은 분야 인기 보고서가 없습니다.
    의견남기기

맨위로